Министрите за финансии на Г-20 и гувернерите на централните банки на земјите-членки на оваа група денеска ќе одржат виртуелен состанок под саудиското претседателство за да разговараат за тоа како да се поддржи брзото и одржливо глобално економско закрепнување.

На состанокот ќе се разговара и за ажурирањата на акциониот план на Г20 за поддршка на глобалната економија за време на пандемијата на коронавирусот, како и напредокот направен во иницијативата Г-20 за суспендирање на исплатата на услугите на долгови и предлогот истиот да се продолжи до 2021 година.

Сите што сакаат да ја потпомогнат дејноста на новинарскиот сајт ТАТКОВИНА како и отпочнувањето на заедничко онлајн предавање меѓу РС Македонија и Бугарија со тројца докажани новинари од двете држави може да го направат на платформата ХЕЛПКАРМА со кликнување овде
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO