На први август точно кога се одбележуваше три години од договорот за добрососедство помеѓу С. Македонија и Р. Бугарија, српскиот државен врв објави дека идната година почнува со градба и модернизација на железничката линија Белград – Скопје. Проектот ќе чини 2 милијарди долари само до Ниш, а возовите ќе можат да се движат до 200 км на час.

Ова се вика шах-мат на македонско-бугарските дискусии.

Се надевам за тоа време Бугарија ќе успее да додаде една лента на преминот кај Благоевград.

––––––

ФБ статус на Љубчо Георгиевски

ДОНИРАЈ

Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO