Што мислите?

Москва ќе е против Вучиќ или ќе го поддржи Вучиќ?

Ништо не мислете. Дури го туркаат ќе го поддржуваат на сите можни начини.

Србите одлучија да научат политика на возможно нај тешкиот начин.

Знаете иако правеа вицови за Босанците изгледа Босанците на крајот ќе си прават вицеви со Србите.

Логиката е чудна работа. На Балканот од одамна нема логика.

Дури си се смеам за 2-3 српски советници на Зоран Заев, Вуќиќ си има мака дури, а Пранкерите пуштаат разговори на З.З со Грета.

Вмро-Дпмне има вокабулар идеолошко филозофски многу интересен пред разврската со Косово.

Дел од вокабуларот како да не е напишан овде.

Села е тој. На крајот ќе си го однеси, како и обично.

Али Ахмети и по изборите ќе е крупен политички фактор во Македонија.

Сакам да им соопштам на СДСМ те на Вмро-Дпмне. Надминете се себеси. Доста балкански говнарски политики.

Крупна е играта , се игра за Белград , се игра за Косово, се игра за Крим.

Дури Бугарите чекаат да се распадне Македонија, можно е Бугарија да се распадне.

Тие слабо секогаш разбирале и се исти како тие во Белград.

Доколку Белград стани еден ден Про-Нато и про-ЕУ, за Бугарија и Македонија нема никој да зборува. Ќе бидат заборавени.

Како да им објасниш на регионалниве политичари дека се смешни. Дека не е се во парите и нивните групировки. Вака така Хашим Тачи ќе си оди во Хаг.

Колку и да ги штити и движи синергијата политичарите на Балканот, колку и да ги приближуваат нивните советници, сите заедно и топтан ќе си останат една касаба.

Селските курнази си се селски курнази.Такви во ЕУ и САД во изминатите 200 години многу виделе од Африка, Азија, Латинска Америка.

Како да им објасниш дека се е веќе видено. Само тие незнаат.

ДО ДОВИДУВАЊЕ ДО 15 ЈУЛИ..ВЕЧЕРТА ПО ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO