Фото: Роjтерс

Само 40% од Русите се подготвени да одат на одмор во текот на летото, останатите или воопшто не планираат, или во моментов не работат и планираат да ги посветат летните месеци за да најдат работа, според истражувањето на социолозите.

Околу 27% од испитаниците рекле дека генерално се плашат од долгите патувања по карантинот, а 8% од испитаниците не биле подготвени да патуваат во странство барем една година по завршувањето на пандемијата бидејќи се плашеле. 13% од испитаниците кои генерално се подготвени за одмор во текот на летото, велат дека во моментот немаат пари за патување во странство.

Сите што сакаат да ја потпомогнат дејноста на новинарскиот сајт ТАТКОВИНА како и отпочнувањето на заедничко онлајн предавање меѓу РС Македонија и Бугарија со тројца докажани новинари од двете држави може да го направат на платформата ХЕЛПКАРМА со кликнување овде
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO