Последната статистика на специјализираната компанија за комјутерски игри СуперДата вели дека приходите од продажба на игри за водечките конзоли во месец март скокнале за 70% во однос на претходниот месец.

Игрите кои се играат на конзолите и на компјутерите посебно се популарни во Европа и Северна Америка.

Најпопуларни видео-игри до Април 2020 се:

  1. Fortnite – 10 милиони играчи
  2. League of Legends – 8 милиони играчи
  3. Crossfire – 8 милиони играчи
  4. Minecraft – 1.4 милиони играчи
  5. Apex Legends – 2 милиони играчи
  6. PUBG – 1,091,897 играчи
  7. Dota 2 – 1,033,925 играчи
  8. Counter-Strike: GO – 764,468  играчи

 


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO