Работниците во Романија започнуваат постепено да се враќаат на своте работни места. Бројот на вработените, кои се пратени во нивните домови, привремено од нивните работодатели поради недостаток на дејност во бизнисот, намалува од 130000 за време на пикот на пандемијата на 9 април, со околу 902000 на 16 април, покажуваат податоци на Министерството на трудот во државата.

Освен тоа околу 21000 работници во автомобилската индустрија се вратија на работа на 21 април, пишува Romania Insider. До крајот на мај оние што ќе се вратат на работа ќе се 80 проценти од сите службеници во секторот, според Андриан Санду, генерален секретар на Асоцијацијата на автомобилските произвидители во Романија.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO