Гледајќи дека РАЦИОТО на политичарите замина у пизду материну ..ние упорно препишуваме од главниот борец против Ковид 19 на Балканот, Вучиќ.

Дури го пишувам ова фрлам око на статистиката-Доктор Вучиќ и еба мајката на Србија ..Нај погодени на Балканот. Ѝ натаму продолжува успешно да лечи.

Историјата ќе запамети дека Вучиќ и Трамп беа нај големи комичари против смешниот Корона Вирус во нивните земји. Нај од Белорусија нешто сакаше да ги стаса ама го удри вирусот.

Кај нас мерките за Прилеп и Мариово си се исти. Мерките за Куманово со тие во Кривогаштани, пак исти.

Ние сиот развој и сите опљачкани пари во изминатите 50 години ги инвестиравме во ВИКЕНДИЦИ..И сега до нив мора некако и да се стигне. По двајца.

Ако тие над 67 години ги блокирате да излегуваат после 11 часот ,а сите други во 19часот ,јас не знам зошто ви е тешко да после 19 часот до 11 часот тие од 67 години не ги оставите да си шетаат по двајца. Со дистанца со други.

Имате населени места со под 100 жители. Тие во карантин се еве 50 години. Зошто во тие места да има карантин доколку нема превоз до поголеми населени места. Овде не ми е јасно.

Сепак Карантин темата треба многу сериозен пристап и обработката не мерки по тамина.

Ова го пишувам заради што Централниот Кризен штаб почнува секое утро во 9-30ч

Препорачувам 3-4 дена да одморат и да не донесуваат никакви мерки туку за 3-4 дена да изработат многу аналитички по издржани мерки, со прописи, примена и законски решенија во однос на казнената политика па до чистење на не логичните примени на теоретските прописи..

И така Добро Утро

 


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO