Apple го пушта својот нов „iPhone“ насочен кон буџетски ограничените клиенти, соопштува AFP.

Обновениот iPhone SE ќе започне од 399 долари, или помалку од половина од цената на водечките апарати на компанијата и ќе биде достапен од петок.

ʺПрвиот iPhone SE беше хит за многу клиенти, на кои им се допаѓаше неговата уникатна комбинација на мал размер, висока резолуција и прифатлива цена; новиот iPhone од втора генерација се базира на таа одлична идеја и ја подобрува на секаков начин“, кажа Фил Шилер, постар потпретседател на Apple за светски маркетнинг.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO