Пред да го прочитате ова ,да напоменам дека не сум се консултирал со никаков надлежен и овие работи се само моја лична пресметка-

1.За разлика од тоа што го вели Филипче ,јас мислам дека ПИКОТ на кризата ќе биде во 2 наврати во Македонија

Ние во овој момент не сме влезени во ПИКОТ за жал ,а ќе влеземе во него за 10-15 дена.
Тој ќе трае до 5-6 мај.

Благ пад би требало да се случи околу 15 мај + /- 3 дена .Ме плаши сепак 15 до 18 мај деновите..Но на 24 мај сепак ќе има пад .
Тврдите мерки ќе ги завршиме на 2-3 мај.Толку и душа имаме.
Сите ќе се вратат на работа некаде на 20 мај.
Но ќе има и тогаш мерки.Веројатно од 21 до 5 сабаљето.И за тие над 67 години Тоа властите.

2.Период за укинување на мерките би бил после 20 јуни.Но мерките за собирање во групи ќе важат многу подолго од очекуваното.

МНОГУ ТРЕБА ВНИМАТЕЛНО СО МЕРКИТЕ ВО ВТОРА ФАЗА,ДА НЕ СЕ ОПУШТИМЕ МНОГУ И НА ЕСЕН ДА СИ ЈА ИМАМЕ ПАК ИСТАВА СОСТОЈБА.

Рестораните и кафеаните некако ќе почнат да работа дури во средината на јули.
Сето ова го сметам – НЕ со мерките на владата .Поврзано е со владеењето на луѓето во вакви ситуации.

Многу лош однос на луѓето во оваа вонредна ситуација.
Ќе треба под хитно да се дефинираат закони,протоколи ,мерки ,прописи за владеење во ваква ситуација.

Треба 2-3 фабрики за опрема да се направат и да се држат на “ладно”..И да си бидат приватно/државно партнерство. Се работи за не повеќе од 2 милион евра инвестиција.

Па кој разбра разбра..преку стојмир и мене ми е стално да предупредувам.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO