Американската влада додели 1,1 милиони американски долари за да го ублажи ширењето на појавата на КОВИД-19 во Северна Македонија, соопшти Амбасадата на САД во Скопје и додава дека средствата се обезбедени преку Американската агенција за меѓународен развој (УСАИД).

“Во ова време на неизвесност и вознемиреност, да се работи заедно е поважно од било што друго. Убедена сум дека поддршката дадена во овој пакет за помош ќе даде значителен придонес во борбата против СОВИД-19 во Северна Македонија“, вели американската амбасадорка во Северна Македонија, Кејт Брнс.

Според соопштението од Амбасадата, помошта, меѓудругото, ќе се состои и од лабораториски материјали, методи за брз одговор во справувањето со Ковид-19, едукација на населението.

Сите што сакаат да ја потпомогнат дејноста на новинарскиот сајт ТАТКОВИНА како и отпочнувањето на заедничко онлајн предавање меѓу РС Македонија и Бугарија со тројца докажани новинари од двете држави може да го направат на платформата ХЕЛПКАРМА со кликнување овде
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO