“Република Словенија денес испорача материјална помош во форма на лична заштитна опрема во вредност од 110.000 евра на Република Северна Македонија со авиони на словенечката армија Турболет Л-410.

Словенија одговори во дух на меѓусебна солидарност на барањето на Северна Македонија, на кое се обрати преку Механизмот за цивилна заштита на Европската унија, со цел да се спречи ширењето на СОВИД-19”, стои во објавата на веб страната на Владата на Република Словенија.

Во самиот текст, се нагласува: “….на барањето на Северна Македонија, на кое се обрати преку Механизмот за цивилна заштита на Европската унија“, со што всушност се демантираат информациите дека наводно Мицкоски ја обезбедил оваа хуманитарна донација.

Сите што сакаат да ја потпомогнат дејноста на новинарскиот сајт ТАТКОВИНА како и отпочнувањето на заедничко онлајн предавање меѓу РС Македонија и Бугарија со тројца докажани новинари од двете држави може да го направат на платформата ХЕЛПКАРМА со кликнување овде
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO