ʺЕден од најважните моменти во историјата на Северна Македонија е пристапувањето на земјата во НАТО. Макар и во време на вонредна состојба поради коронавирусот, тој е исклучително важен и тржествен момент за нашиот соседʺ, коментираше Герги Коритатов во ʺСвободна зонаʺ  на ТВ Европа. Во телефонски разговор тој го вклучи и копретседавачот на Заедничката мултидисциплинарна комисија меѓу Бугарија и Северна Македонија, професорот Драги Георгиев. Николај Крстев пак од своја страна ги коментира сигналите кон историјата, кои ги даваат од Скопје. Каков впечатокот остава интервјуто со проф. Драги Георгиев за перспективите пред продолжувањето на дијалогот меѓу Бугарија и Северна Македонија?

Интервју со професорот Драги Георгиев:

Интервјуто со Николај Крстев може да го погледнете тука


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO