Туристичкиот сектор во Албанија најмногу ќе биде погоден од последиците од разорниот земјотрес, што ја потресе земјата на 26 ноември. Загубите во тој сектор ќе бидат околу 73,5 милиони евра, со последици кои ќе траат 4-5 години.

Во извештајот загубите од земјотресот се поделени во четири категории.

Поконкретно само за три години, се очекува албанската економија да претпри загуби од 61,5 милиони евра.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO