Поранешни и сегашни ученици на струмичката гимназија „Јане Сандански“ заедно со хорот вечерва по десетти пат го одржаа традиционалниот хуманитарен новогодишно-божикен концерт насловен како „Деценија“.

Концертот се одржи во Центарот за култура, а на сцената се појавија деведесет учесници. Учесниците отпееја песни од различни жанрови, а меѓу нив беа и Александра Јанева, Јовче Пандев, Ивана Василева, Ристе Гавровски, Ангела Илиева и други имиња кои се дел од македонската естрадна сцена, а се поранешни ученици во гимназијата.

Се одржаа два концерти, а билетите за нив беа распродадени неколку дена претходно.

Парите од влезниците се наменети за лекување на дваесет и едно годишниот Стојче Јовановски и за набавка на музички инструменти за кабинетот по музика во Гимназијата „Јане Сандански“


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO