На ден 05.12.2019 во Скопје се оддржа AUBG alumni evening на Американскиот Универзитет во Буарија, која традиционално се одржува секоја година со цел оддржување на цврста алумни заедница, што е една и од предностите на Универзитетот.

На настанот присуствуваа претставници од Универзитетот, Претседателот г-н Evans, претсавници од канцеларијата за прием на студенти, алумни од Македонија, моментални студенти, Бугарско-Македонски Бизнис Клуб, како и пријатели и соработници на АУБГ.

Американскиот Универзитет во Бугарија е лоциран во Благоевград и нуди висококвалитетно образование. Студиите се одвиваат по американски, liberal art образовен систем целосно на англиски јазик.

За своите апликанти Универзитетот нуди стипендии ( 13 majors & 19 minors програми.)

На АУБГ студираат студенти од над 40 различниземји од целиот свет, а по завршувањето на студиите се стекнувате со акредитирана американска и европскадиплома признаена во целиот свет.

За да добиете стипендија, покрај останатото,мора да ги исполните барањата на AUBG заанглиски јазик. За да дознаете кадеможете да полагате тест, какви резултатимора да ги постигнете и дали стеквалификувани за бесплатна институционална ТОЕФЛ, посетете ја нашата веб-страна: aubg.edu

КРАЈНИ РОКОВИ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ:

-Fall Semester 2020- за да се регистрирате забесплатниотинституционален TOEFL*аплицирајте до 20 декември 2019 година.

-Fall Semester 2020 – ако веќе го имате потребниотрезултат на тест за владеење на англискијазик, или имате IB диплома аплицирајте најдоцна до 1 март 2020 година

– Spring Semester 2021- аплицирајте најдцна до 1ви октомври 2020 година Повеќеинформации за самиот универзитет иначинот на аплицирање може да добиете на:

[email protected]

-на телефонскиот број 077 849 321

Следете не на нашата FB страна American University in Bulgaria.

ДОНИРАЈ

Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO