Фолксваген наведува дека внимателно ја следат ситуацијата во Турција и во моментов го запираат проектот за изградба на нова фабрика.

Компанијата не бара алтернативно место за изградба на нова фабрика. Ова го изјави претставник на компанијата за германските медиуми. Фолксваген внимателно ја следи состојбата во Турција и нејзината офанзива во Сирија.

Бугарија продолжува да се надева дека замрзнувањето на проектот може да ја придвижи инвестицијата за околу 1,3 милијарди евра во земjата.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO