Гоце Делчев и Џорџ Вашингтон, што имаат заедничко?!?

Еден многу драг пријател од Бугарија, кој навистина го сакам и почитувам, при секој разговор ме прашува:
“Как’в е бил Гоце Делчев, Б’лгарин или Македонец?”

Сега мој драг пријателе, повели реторички одговор:
Што бил Џорџ Вашингтон, англичанец или американец?!?
Истиот одговор важи и за Гоце Делчев!

*врти – сучи, пак Америка ни помогна!

фејсбук статус на Петар Богојески


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO