Ветеринарната служба на БиХ објави привремена забрана за увоз на свинско месо од Србија поради африканската свинска треска.

Забранети се увозот на домашни и диви свињи, месо од домашни и диви свињи, како и производи од свињи кои не биле третирани на начин со кој дефинитивно се уништи африканските вируси на свинска треска, соопшти ветеринарната служба на БиХ.

Забраната ќе биде ефективна сè додека српските власти не ги примат официјалните информации, кои ја отфрлаат сомнителната африканска свинска треска.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO