Опис: Извод од родените на ќерката на Војдан Чернодрински – Спаска Војданова Чернодринска . Изводот е пополнет од самиот Чернодрински:

„На хилядо деветстотин и трета година, месец Август ден деветнадесети на дванадесет часа на обед, се състави настоящият акт за ражданието на ___ от род женски, родена на …(…).

Роденото е законна дъщеря на Войдан Чернодрински по вера православен, по народност българин, подданик български, по занаятие актьор, на възраст двадесет и 8 години, родом от Дебър, община съща, с постоянно местожителство в гр. София, община съща…(…)

Заявлението е направено от бащата на детето в присъствието на свидетелите Панталей Кардалев…“

Извор: Скениран од оригинален примерок

Автор: Родениот во Дебарско, Војдан Попгеоргиев Кузманов, со псевдоним Војдан Чернодрински (1875-1951, Софија), е драматург, театарски актер и писател.

За повеќе информации за авторот тука

За да го прочитате изводот на родените влезете тука

Извор: Библиотека Струмски


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO