Земјите со големо културно влијание често се синоним за добра храна, мода и лесен живот. Тие ги поставуваат упатствата и се еквивалентни на поголем постар брат. Нивните производи го имаат тоа тешко одредување на квалитетот, поради што тие продаваат малку побрзо од другите. Нивната музика, телевизија и филмови се апсорбираат од други култури и стануваат дел од еден поширок глобален разговор, пишува „U. S. News & World Report“.

Еве го рангирањето:

80 земји, според нивното културно влијание:

1. Италија
2. Франција
3. Шпанија
4. САД
5. Обединето Кралство
6. Јапонија
7. Бразил
8. Австралија
9. Швајцарија
10. Шведска
11. Германија
12. Канада
13. Холандија
14. Грција
15. Сингапур
16. Обединети Арапски Емирати
17. Данска
18. Нов Зеланд
19. Кина
20. Русија
21. Тајланд
22. Норвешка
23. Белгија
24. Португалија
25. Ирска
26. Мексико
27. Луксембург
28. Ирска
29. Јужна Кореја
30. Индија
31. Турција
32. Аргентина
33. Хрватска
34. Египет
35. Катар
36. Костарика
37. Јужна Африка
38. Перу
39. Мароко
40. Саудиска Арабија
41. Доминиканска Република
42. Израел
43. Малезија
44. Филипини
45. Полска
46. ​​Колумбија
47. Шри Ланка
48. Унгарија
49. Индонезија
50. Чиле
51. Чешка Република
52. Виетнам
53. Украина
54. Уругвај
55. Словенија
56. Еквадор
57. Естонија
58. Панама
59. Романија
60. Танзанија
61. Либан
62. Словачка
63. Нигерија
64. Латвија
65. Тунис
66. Мјанмар
67. Оман
68. Литванија
69. Гана
70. Јордан
71. Белорусија
72. Гватемала
73. Иран
74. Ангола
75. Србија
76. Азербејџан
77. Ирак
 78. Бугарија
79. Пакистан
80. Казахстан

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO