Макс Хејстингс, поранешен шеф на Борис Џонсон, остро го критикуваше во „Гардијан”, пишејќи дека тоj е целосно неспособен за функцијата премиер:

„Ториевците подготвуваат невкусна шега на сметка на Британците. Џонсон не се грижи за ништо друго освен за сопствената слава и задоволство”, пишува Макс Хеистингс, коj пише, дека познава Џонсон од 80-тите, кога го уредувал Дејли телеграф, а Џонсон бил дописник од Брисел.

„Со децении тврдам дека иако бил генијален забавувач, популарниот градоначалник на Лондон, е лош избор за националната канцеларија, бидејќи тој се чини дека тој на ум ја има само сопствената слава и задоволство”.

„Не можеме да предвидиме што ќе направи влада на Џонсон бидејќи ни нејзиниот потенцијален лидер не размислува за тоа. Но, неговото „премиерување“ сигурно ќе открие презир кон правилата, преседаните, редот и стабилноста“.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO