Бизнисмени од Нусајбин, Турција, в среда, 19 јуни, доаѓаат во Скопје на деловен форум што го организира Стопанската комора Македонија -Турција (МАТТО). На форумот се предвидени Б2Б средби и воспоставување соработка. Турските компании од Нусајбин, провинција што граничи со Сирија, се заинтересирани за партнерства со наши фирми.

Деловниот форум во Скопје е поддржан од Стопанската и индустриска комора на Нусајбин.

До крајот на месецов, МАТТО најавува уште една делегација, од Амасија, црноморски регион. Во оваа  делегација ќе доминираат компании од прехранбената индустрија.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO