Георги (Гоце) Николов Делчев (транскрипција на оригиналното име до 1945 година: Гоце Дѣлчевъ) е еден оd најзначајните револуционери, водач и идеолог на БМОРК, покасно позната како Внатрешна Македоно-Одринска Револуционерна Организација.

 

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO