Студија на грчката комора на хотелиерите покажува дека изгледите за туризам оваа година се релативно слаби, како 40% од хотелиерите очекуваат стапката на вработеност да падне до 16%. Се очекува и намалување на цените за 13%.

Хотелиерите се загрижени претежно за економскиот пад во многу земји чии граѓани традиционално се заробени на пазарот на туризмот на Грција, да не зборуваме за несигурноста во Велика Британија пред Брегзит. Истражувањето исто така покажа дека поради високото оданочување во Грција, хотелиерите не се во можност да понудат поконкурентни цени во споредба со конкурентските дестинации.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO