Основниот суд во Скопје му одреди мерка притвор во траење од 30 дена на Јахи Јахиу, државен секретар во Министерството за информатичко општество и администрација. Обвинителството го осомничи дека зел поткуп од околу 50.000 евра за оддавање доверливи податоци на италијанска фирма, за да победи на милионски тендер.

Мерката притвор му е изречена поради опасност од бегство и поради можноста да го повтори делото.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO