Албанската Централна изборна комисија не ја признава уредбата на шефот на државата Илир Мета за одлагање на локалните избори и препорачува тие да се одржат како што Мета одлучил во ноември минатата година, а тоа е 30 јуни.

Четворица членови од ЦИК гласаа за отфрлање на указот, освен претседателот на комисијата Клемент Згури, кој откако колегите не го послушаа дека тие не се надлежни да одлучуваат го напушти состанокот. „Ниту јас ниту вие не сте Уставен суд за да ја оценуваме уредбата на претседателот“, рече тој пред да замине.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO