Од денес, 1 јуни, македонските граѓани ќе можат да вршат готовински плаќања само до 500 евра.

Министерството за финансии рече дека оваа мерка ќе ја намали сивата економија во земјата. „Оваа мерка има за цел да ја намали сивата економија. Плаќањето на црно им штети на граѓаните“, рече министерот Тевдовски и нагласи: ʺИмаме институционален капацитет за спроведување на оваа меркаʺ.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO