За неколку часа вчера српско-руската компанија Нефа Мебел ги затвори сите продавници на територијата на Република Северна Македонија. Точниот број на измамени купувачи сè уште не е познат.

Еден ден претходно, Нефа Мебел ги затвори вратите и во Србија. Таму, лути клиенти ги разбија продавниците и магацините на компанијата и го ограбија она што го нашле во просториите. Нефа Мебел имаше продавници во Скопје, Велес, Гостивар, Битола, Прилеп, Тетово и на други места.

Вчера, официјалната веб-страница на Нефа Мебел е избришана, вклучително и профилите во социјалните мрежи.

Некои од измамените македонски клиенти поднесоа сигнал до Агенцијата за заштита на потрошувачите и побараа помош за добивање на стоките што ги платиле.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO