За 70% поевтин роаминг ќе имаат граѓаните од први јули. Оваа поволност ќе ја имаат кога ќе разговараат со граѓани на Србија, Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Косово.

Се очекува намалување на роаминг услугите и со соседна Грција до крајот на годинава. Се очекува со намалување на цените, значително да се зголеми сообраќајот во роаминг.

Крајна цел е до јули 2021 година, роаминг услугите да бидат целосно укинати и да се наплаќаат како во домашниот сообраќај, што е случај со земјите во Европа.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO