Сите жители на Балканскиот полуостров имаат заедничка историја, многу блиски културни вредности, заедничка култура на толеранција, почитување на разликите, заедничка традиција на соживот на различни верувања, убедувања и мислења, рече амбасадорот Фарук Кајмакчи, заменик-министер за надворешни работи на Република Турција .

Амбасадорот Кајмакчи истакна во интервју за МИА: „Нема пречка или проблем, можете да бидете сигурни, ние сме најголемиот ви поддржувач во насока на членството во НАТО и има намера во блиска иднина Турција да го ратификува Протоколот за полноправно членство“.

Според него безбедноста на РСМ и на Балканот значи безбедност на европскиот континент.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO