Новите цени од денес наместо Регулаторната комисија, ќе ги одредуваат трговците, односно самите ќе одлучуваат по која цена ќе ги продаваат. Претседателот на Регулаторната комисија Марко Бислимоски ги повика трговците да не влегуваат во авантура и да не предизвикуваат ценовни шокови.

„Доколку влезат во таква авантура при носењето на новата методологија ние тој нивни однос ќе го земеме во предвид. По старата методологија отприлика требаше да бидат цените исти како и до сега. Има мали поместувања, можно е да има мало намалување кај бензините, а исто или минимално зголемување кај дизелот“, рече Бислимоски.

Сите што сакаат да ја потпомогнат дејноста на новинарскиот сајт ТАТКОВИНА како и отпочнувањето на заедничко онлајн предавање меѓу РС Македонија и Бугарија со тројца докажани новинари од двете држави може да го направат на платформата ХЕЛПКАРМА со кликнување овде
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO