Првите пари со новото име на државата ќе бидат пуштени во оптек на почетокот на наредната година. Најпрво ќе бидат пуштени банкнотите од 500 денари, а потоа и оние од 10.

Новите банкноти нема да бидат испишани и со албански јазик, но за тоа ќе има дополнителни консултации согласно законската и уставната рамка.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO