Секоја година, на 3 мај се слават фундаменталните принципи на слободата на печатот, и им се одава почит на новинарите кои ги загубија своите животи во остварувањето на нивните професија. Светскиот ден на слободата на печатот беше прогласен од Генералното собрание на ОН во 1993 година, по препораката усвоена на дваесет и шестата седница на Генералната конференција на УНЕСКО во 1991 година.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO