Заедничкиот кандидат за претседател, Стево Пендаровски, присуствуваше на одбележувањето на 11 годишнината од формирањето на Бугарскиот културен клуб, под мотото„Заедно сме посилни“.

Tој кажа дека двете земји ги зближува една мисла, да направиме сè што може Балканот да го однесеме во Европа, или Европа да ја донесеме на Балканот и конечно од тука да не доаѓаат лоши вести туку само позитивни. Пендаровски се заблагодари на дадената поддршка.

„Ми дадовте политичка поддршка која ретко се случува, вие не се дистанциравте и дадовте поддршка на најдобрата опција за иднината на Република Северна Македонија. Претходно постоеја гарнитури кои во вас гледаа непријатели, таквиот однос не смее да се повтори, бидејќи тоа беше срам и не се европски вредности. Вие сте граѓани на нашата држава и сте рамноправни. Границата по договорот со Бугарија е европска граница“:

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO