Андреј Ковачев од ГЕРБ и заменик-претседател на Европската народна партија, по повод 11 годишнината од БККС, имаше видео обраќање.

„Вие презедовте една родољубива иницијатива која беше сврзана и со голема доза смелост, да го втемелите БККС како еден од најважните културни и општествени организации на Бугарите на територијата на сегашната Република Северна Македонија. Можете и понатаму да сметате на мојата поддршка на секој начин во полза на Македонските Бугари и за развивање на потесни односи меѓу Република Северна Македонија и Бугарија“.

 

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO