Шегата се слави во различни земји ширум светот на 1 април секоја година. Денот на шегата не е државен празник, но се здоби со популарност и се слави како ден кога многу луѓе се шегуваа и им кажуваа смешни изговори на своите пријатели, семејства, наставници, соседи и колеги.

Многумина го дефинираат 1 април и како ден на политичарите поради начинот на кој тие зборуваат.

Бугарскиот писател Чудомир пишувал: „Најмногу празен од нашите денови е оној што не сме се смееле дури еднаш“!

Весел 1 април!

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO