Од 1 април до 31 октомври 2019 година руските државјани ќе можат да влегуваат во Албанија без визи, соопштија денес од руското МНР.

„На 27 февруари Владата на Република Албанија одлучи да им го обезбеди на граѓаните на Русија од 1 април до 31 октомври 2019 година правото на безвизен пристап до земјата. Овие правила ќе се применуваат за граѓаните на Русија со валидни пасоши, кои патуваат до Албанија за туризам или приватни патувања до 90 дена „, рекоа од руското министерство.

Руското Министерство за надворешни работи потсети дека во моментов Русија и Албанија имаат договор за патувања на граѓани од 7 април 1993 година, според кој граѓаните на Руската Федерација влегуваат во Албанија со валидни пасоши и визи.

„Министерството за надворешни работи на Руската Федерација ги потсетува руските туристи за потребата од медицинска осигурување за целиот период на престој во странство“, велат од руското МНР во информацијата за овој случај.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO