За време на официјалниот парада за националниот празник на Грција на 25 март за првпат војниците нема да скандираат „Македонија е грчка“.

Локалните медиуми објавија дека овој слоган бил забранет од страна на општинските и окружните власти во грчкиот главен град. Вчера за време на студентската парада која секогаш претходи на официјалната, беше забрането спроведувањето на националистичкиот марш „Славна Македонија“. Грција ги презема сите неопходни мерки да нема инциденти за време на популарниот „Охи ден“, кога секогаш во минатото специјалците скандираа навредливи зборови за Македонците и Албанците, без да има опасност од санкции за нив.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO