Министерството за правда денеска на јавна расправа објави нацрт-закон за изменување и дополнување на Законот за бугарско државјанство.

Со усвојувањето на новите текстови на странците, на кои им е доделен постојан престој во Бугарија поради инвестиции, ќе им се одземе можноста за добивање на државјанство при значително полесни услови. Истото ќе важи и за членовите на нивните семејства. Условите ќе важат и за бизнисмени кои ја зголемиле својата инвестиција под истите услови на законот во вредност од најмалку 2 милиони лева.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO