Во јануари 2019 година Турција е посетена од 34% повеќе Руси, отколку во истиот период минатата година. Експертите го нарекуваат ова „неверојатен резултат“.

Проширувањето на чартер програмите на туроператорите за новогодишните празници во Анталија и чартерите за зимските скикурорти на Турција ја задржале Русија во првата петорка на земјите од кои доаѓаат најмногу туристи.

Во јануари 2019 година турските летувалишта примиле 91 720 руски државјани. Од нив 37,3 илјади / + 75% во однос на јануари 2018 година / се одмараат во Анталија, големото мнозинство од останатите / над 50 илјади / го посетиле Истанбул.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO