Поранешниот олимписки шампион, Татјана Навка, има недоволно пријавен приход и должи неплатен данок на имот.

Покренати се прашања за даночните работи во САД на сопругата на портпаролот на Владимир Путин, откако рекоа дека не успеала да го пријави на американските регулатори својот вистински приход .

Татјана Навка е поранешен шампион во уметничко лизгање на олимписките игри. Судските документи сугерираат дека скрила десетици илјади долари неплатени даноци за имот за куќата за која им рекла на американските власти дека веќе била продадена. Навка живеела и се обучувала во САД повеќе од една деценија.

Навка одби да одговори на конкретни прашања од Гардијан за нејзините даночни проблеми во САД.

Таа рече за Гардијан: „Во вашиот претходен весник, не ги објавивте моите одговори и коментари, кои ги пратив. Очигледно, вашиот весник не се стреми кон објективност. Како резултат на тоа, не гледам поента на понатамошно одговарање на вашите прашања.

Државната служба за затајување данок, заедно со Гардијан, открија дека Навка има имот во вредност од најмалку 10 милиони американски долари.

Целата публикација на Гардијан прочитете ја овде.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO