Во своето видео обраќање од САД, внатрепартискиот кандидат Влатко Ѓорчев покажа елементарно непознавање на американскиот политички систем поздравувајќи не од Сенатот и Конгресот на САД.

Иако толку се труди да покаже блискост со САД и тамошни политичари, кандидатот Ѓорчев кој има и сопруга Американка, не знае дека Конгресот всушност се состои од Сенат и Претставнички дом. Ова се учи уште во прва година на правни и политички студии на Правниот факултет по предметот Политички систем кој го предава токму неговиот противкандидат Гордана Силјаноска – Гога Сорос.

Не е познато дали Влатко полагал кај сегашниот внатрепартиски конкурент иако е познато дека студираше долги години префрлувајќи се од правни на политички студии и обратно од УКИМ до Универзитет Гоце Делчев во Штип.

 

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO