Германскиот весник „Sueddeutsche Zeitung“ во коментар денес пишува за Македониjа: „Мала Балканска земја добива ново име кое е малку поразлично од старото, но со овој акт почнува нова ера. Ќе биде голема грешка доколку овој договор, толку важен акт на помирување, пропадне. Ако тоа се случи грчката конзервативна партија „Нова демократија“ ќе ја има одговорноста за таквиот неуспех, бидејќи очигледно е позаинтереирана да победи на слединте избори отколку да му помогне на премиерот Алексис Ципрас во историскиот компромис“.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO