Во Брисел денеска ќе се одржи седница на Советот за општи работи на Европската унија. Притоа романското претседателство со Унијата ќе ги претстави своите приоритети во наредните шест месеци.

Меѓу нив се изградба на побезбедна Европа и Европа како посилен фактор во светот и со заеднички вредности. Романското претседателство исто така ќе ги информира министрите за своите планови во врска со работата врз повеќегодишната финансиска рамка за 2021-2027 година.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO