ʺБоемска рапсодијаʺ на групата Квин е најслушаната песна во 20 век на стриминг уреди, објави Universal Music Group на Твитер.

Песната е слушана повеќе од 1,5 милијарди пати.

„Bohemian Rhapsody“ е напишан од лидерот на британската група Фреди Меркјури во 1975 година. Песната се одликува со нејзината невообичаена музичка форма и четири различни стилови: а – капел, балада, опера, рок, која непречено поминува една во друга и завршува со кода .

Музичкото дело три пати влегува во класацијата Билборд Хот 100: 1975, 1992 и 2018 година.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO