После само час време на телефон, децата и адолесцентите можат да имаат помалку самоконтрола, љубопитност, емотивна стабилност, што доведува до зголемен ризик за анксиозност и депресија, се алармантните заклучоци на американска студија во која се анализирани податоците за 40 илјади деца на возраст од две до 17 години.

Најзагрозени се тинејџерите на возраст од 14 до 17 години, но загрижува податокот дека последици чувствуваат и помладите деца чиј мозок е се уште во развој.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO