По повод 100-годишнината од смртта на Митрополит Герасим Струмишки, Бугарски Културен Клуб-Скопје и Фондација Бугарска Памет организираа панихида во негова чест, во Црквата Св.Кирил и Методиј во Струмица.

Отец Јаков се обрати кон присутните:

„Да се спомне Бог за некого, значи да му даде постоење, да му даде живот… На ова сеќавање на упокоениот слуга Божји Митрополит Герасим Струмишки, исто така поттикнато од љубов, е еден од најзаслужните луѓе за изградбата на овој храм, кој што го собирал народот во овој храм Божји“

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO