Дуа Липа, изјави во интервју за ДПА дека во никој случај не би успеала да стане пејачка, ако не го беше напуштила Косово како тинејџерка. Таа додаде дека таа е тажна поради фактот што многу млади луѓе од Косово немаа таква можност.

Дуа е роден во 1995 година во Лондон. Нејзините родители се косовски Албанци Тие се враќаат во Косово, но наскоро потоа решаваат да го продолжат својот живот во Лондон.

„Некој во едно интервју ми рече: „Изгледа дека имаш изградена емигрантска родителска етика. Тогаш ми се чинеше дека тоа е многу невообичаен коментар „, си спомнува Липа.

Таа додаде дека сега разбира што имал во предвид новинарот.

„Гледајќи како родителите работат паралелно неколку работи, ден и ноќ, сфатив дека не можеш да постигнеш ништо на едноставен начин и дека за сето она што сакаш да постигнеш, треба да работиш многу напорно“, рече таа.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO