Билборди со лицето на рускиот претседател Владимир Путин се појавиjа во Лондон и повикаа на „прослава на Брегзит“, соопшти РБК.

Материјалите за „рекламирање“ беа изнесени од страна на Групата Proud Bear, во обид да се потенцира „улогата“ на агентите на ГРУ за излез на Велика Британија од ЕУ. Имаше неколку панорамски плакати со лицето на Путин. На две од нив со истата снимка Путин намигнува. Но, натписите се различни: „Ајде да го славиме црвено-бело-синиот BЯЕXIT“ и „BЯEXIT значи убаво“.

За да се нагласи руската „улога“ во обидот на Лондон да се разведе од Брисел во натписите на латинската буква „R“ се заменува со „Я“ во кирилицата.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO