Србија го укина безвизното влегување во земјата за Иранците, една година откако го воведе. Образложението е дека некои од нив го користеле безвизниот систем како начин за постојано преселување во Европа. Повеќето ирански мигранти го злоупотребувале овој режим и преку Србија илегално заминувале за некоја земја од Европската унија. Над 15 илјади Иранци ја посетиле Србија од воведувањето на безвизниот режим во август лани.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO